Tuesday, June 2, 2009

Pinsetur 2009

Jeg og Anja fikk oss endelig vår hardt savnede fjelltur i pinsehelgen.

Vi startet med en tur ut på Stadlandet for å se på "På Sverdeggja", et spel som omhandler kristningen av området. Ganske bra og høydepunktet var utvilsomt ganningen til Mikkel Gaup :)

Vi hadde bestemt oss for å gå fra Juvatnet til Movatnet og finne oss en fin plass å slå opp teltet der. Som sagt så gjort. Ingen av oss er vante til å gå med ryggsekk, så vi tok det med ro oppover bakkene mot Movatnet. I følge kartet skulle det være en sti hele veien, men den var liten og vanskelig å følge og etter bare noen hundre meter mistet vi denne. Vi gikk heller oppover "offroad" og det gikk bra det også. Da vi nærmet oss movatnet gikk vi oss inn på stien igjen så siste biten gikk i ekspressfart.

Etter litt leting fant vi en svært idyllisk teltplass. Nå skulle vi slå opp teltet for andre gang i historien. Etter litt plundring med plasseringen fikk vi det opp. Og hvilket telt! Så stort som et palass, med kjempeplass for ryggsekker og masse annet i forteltet og oseaner av plass inne i soverommet. Jeg elsker det!











Er man på telttur må man også fyre bål hvis man har sjansen. Det var bløtt i marken, så bålfyring var ikke noe problem. En liten runde for å samle ved og kosen kunne begynne. Det ble en kjekk kveld, ikke noe mygg og temperaturen i lufta var helt OK. Etter noen timer gikk solen ned bak fjellene og ørreten begynte å vake. Men de ville ikke ha det vi hadde å tilby.

Etter en god natts søvn (og et morgenbad) skulle frokosten lages. Jeg skulle prøve min nye Primus Omnifuel. Dette gikk desverre ikke helt etter planen. Da jeg hadde pumpet opp trykk hørte vi at det var en lekkasje av bensin fra pumpehuset. Noe primusfyring ble dermed ikke aktuelt. Det ble havregrøt kokt på gamlemåten til frokost.

Dagen gikk med til en rolig tur opp til Grønlikollen. Til kvelds: pasta med Anjas spesialkrydder. Veldig godt!

Etter nok en natt i telt var avreisedagen der. Vi tok oss god til frokost og nedpakking av leiren. Prøvde å følge stien ned, men den forsvant for oss også denne gangen. Så det ble nok en gang offroading nedover skogen. Denne gangen var dett litt enklere siden vi så hvor vi skulle, på veien opp orienterte vi etter kart.

Alt i alt noe som frister til gjentakelse! Gleder meg til neste tur!

På veien hjem fisket vi oss middag i fjorden...

3 comments:

Lenedyret said...

Det høyres ut som ein fantastisk tur :) Faktisk misunneleg :)

Gledar meg til å kanskje lesa litt oftare innlegg her på bloggen, kjekt å sjå kva de drive med veit du :)

oddis said...

Misunnelig kan du godt være, for det var en knakandes bra tur!

Det blir nok mer her i framtiden ja :)

Tove said...

Fjelltur uten mygg??? Dæsken, nå har jeg jammen hørt om det og...
Høres ut som en fin tur!